Harmonie de Volharding (Aalst)

Extra informatie

Volg ons op:

......................................

Secretariaat

Cecile Habraken
Hooghbeemd 11
5581 WS Waalre
tel. 040-2222342
E-mail
......................................

Nieuws archief

In memoriam Wim de Greef

Wim de Greef was twaalf jaar lid van Harmonie de Volharding uit Aalst. Hij was slagwerker en speelde onder andere de grote trom. Hij was een goede muzikant en trouw lid. Niet alleen op muzikaal gebied, maar ook op andere manieren heeft hij veel voor de harmonie betekend. Zo zorgde hij (samen met echtgenote Tonny) ervoor dat de leden van de Harmonie in passende uniforme kleding er netjes bijliepen. We zullen hem missen, niet alleen zijn aanwezigheid in het orkest, maar ook zijn verhalen na de repetities aan de bar. Op 8 mei is Wim overleden en op woensdag 12 mei gecremeerd, de Volharding speelde op de uitvaart enkele koralen die Wim zelf uitgezocht had. Wim werd 71 jaar en was onderscheiden in de orde van Oranje-Nassau.


Snuffelconcerten groot succes

[13-04-2010] De 2 snuffelconcerten van 28 maart in Aalst en 11 april in Waalre zijn een groot succes geworden. Vele kinderen met hun ouders zijn komen kijken naar de uitleg over de blaasinstrumenten en het slagwerk in een harmonie door Jan Nillesen. Jan werd daarbij ondersteund door de jeugdorkesten van Harmonie de Volharding in Aalst en Harmonie Juliana in Waalre. Maar het belangrijkste voor de kinderen was natuurlijk het zelf uitproberen van de instrumenten. En daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Ook vele kinderen hebben zich al aangemeld voor de 2 cursussen die de beide harmonieen opgezet hebben, de IMV cursus "Op weg naar de Harmonie" voor 6 tot 8 jarigen en de "Orientatiecursus Muzikale Vorming" voor 7 tot 16 jarigen (ouderen mogen ook!!). Voor meer info over de cursussen kijk op de Agenda of Lidmaatschap pagina. U kunt zich nog opgeven!!

Lieke

Op 2 november 2009 is Renate bevallen van een prachtige dochter: Lieke. Mark en Renate van harte proficiat en veel geluk met zijn drietjes.

Kinderen zingen luid mee met "de harmonie" op Jeugdweek

[07-09-2009] Voor de 2de maal in successie hebben Harmonie de Volharding en Harmonie Juliana gezamenlijk het "Jeugdweek Kampvuur" donderdagavond 3 september j.l. opgeluisterd. Vanwege het slechte weer was het kampvuur helaas niet ontstoken en was het feestelijke programma naar de tent verplaatst. De sfeer zat er desondanks meteen al goed in en de 650 kinderen zongen luid mee met een speciaal ingestudeerd kinder repertoire waaronder "Tante in Marokko", "Een Nederlandse Amerikaan" en 2 populaire Hollandse meezingmedleys. Voor beide harmonien een prachtige opening van het nieuwe seizoen.

Hulde aan Bart Geelen (Juliana) en Jan Nillesen (de Volharding) voor het organiseren van dit evenement!

Klarinetles William Linssen

[04-09-2009] Wij zijn erg trots dat onze dirigent William Linssen met ingang van dit seizoen namens de muziekschool Aalst-Waalre klarinetlessen gaat geven in Aalst en Waalre. Naast professioneel dirigent is William ook professioneel klarinettist en klarinet docent.

Voor alle geinteresseerden, zowel beginnende als gevorderde klarinettisten, jong en oud, geeft William op dinsdag 15 september van 17:00u tot 17:45u in 't Hazzo, Trolliuslaan7, Aalst, een kennismakingsles. Hier kunt U ook alle informatie betreffende de lessen krijgen en inschrijven.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

"Op weg naar de Harmonie"

Onder deze titel organiseren Harmonie de Volharding en Harmonie Juliana een cursus "Instrumentale Muzikale Vorming" voor kinderen van groep 3 - 5. De jonge startende muzikanten leren spelenderwijs op een blokfluit muziek maken, noten lezen, algemene muziek theorie en echt optreden. Tijdens de cursus maken ze ook kennis met de instrumenten uit de Harmonie om een goede keuze te maken op welk instrument ze hun muzikale carriere willen vervolgen.
De cursus wordt gegeven door Anja Valster, blokfluitdocente van de Muziekschool Aalst-Waalre.
Maandag 14 september van 17:00 - 17:45 is er een kennismakingsles, voor iedereen gratis toegankelijk. De cursus start dan op 21 september.
Klik hier voor uitgebreide informatie.

Symphonica in Hazzo

Zaterdag 8 en zondag 9 november ging het dak van de tot muziektempel omgebouwde theaterzaal van 't Hazzo er (bijna) vanaf tijdens de eerste "Symphonica in Hazzo". Harmonie de Volharding versterkt met het huis combo en Vocalgroup D-Lite brachten een afwisselend klassiek, jazz en pop programma met onder andere grote klassiekers als Rood, Music, Dansen op de vulkaan en de Hongaarse Dansen no. 5 van Brahms. Het massaal toegestroomde publiek, beide dagen waren uitverkocht, reageerde erg enthousiast. Mede daardoor zal deze eerste Symphonica zeker niet de laatste zijn!

Wilt U alles over Symphonica in Hazzo nog eens nalezen, ga dan hier naar de "Symphonica in Hazzo pagina".

Huldiging jubilarissen 2007

[15-08-2007] Tijdens onze eerste repetitie op 14 augustus hebben we dan eindelijk Cecile kunnen huldigen met haar 25 jarig lidmaatschap. Helaas werd dit niet gevolgd door een barbecue...

[01-07-2007] Traditie getrouw hebben we tijdens onze seizoensafsluitende barbecue op 23 juni onze jubilarissen gehuldigd. Nico van Barschot, 12,5 jaar lid, Anneke Bijen-Evers, Angelique Kapteijns, Cecile Habraken, allen 25 jaar lid en André Verberne en Jan Nillesen, beiden 50 jaar lid kregen de KNFM speld opgespeld en bijbehorende oorkonde uitgereikt voor hun inzet voor de vereniging. Cecile was helaas niet aanwezig. Maar wel een foto van haar die toegesproken werd. Door de regen was het vooraf geplande concert niet doorgegaan. Dus namen de jubilarissen zelf hun instrument ter hand om "lang zullen ze leven" te spelen.

Na de huldiging werd er heerlijk gebarbecued en werd het een buitengewoon gezellige avond.

Op onze Multimedia pagina zijn meer foto's en krantenknipsels over onze jubilarissen te vinden.

Eerste concert met William Linssen

[12-04-2007] Op zondag 1 april heeft het Harmonie-orkest zijn eerste concert gegeven onder leiding van William Linssen. Hiervoor was ook harmonie Sint Antonius uit Budel-Schoot uitgenodigd.
Het was 2 uurtjes aangenaam vertoeven want beide orkesten brachten een prachtig programma en prima uitgevoerd.
Dat De Volharding de afgelopen 2 maanden met William hard gewerkt heeft en de weg vooruit heeft ingeslagen bleek duidelijk.
Op het programma van Sint Antonius stond ook het klarinet solo werk dat ze zaterdag 21 april tijdens festival "De Adriaan" in Riethoven gaan uitvoeren. We wensen Sint Antonius met soliste Linda Vonken daar veel succes toe.

Snuffelconcert zeer geslaagd

[05-03-2007] Op zondag 4 maart organiseerde Harmonie de Volharding voor de derde keer het snuffelconcert waarin kinderen en ouders kennis maakten met verschillende instrumenten. Voor het eerst was er gekozen voor een workshop achtige opzet, waaraan de aanwezige kinderen actief konden deelnemen.
Jan Nillesen, ruim 45 jaar lid van De Volharding en spelend op de bastuba, vertelde het publiek in een klein uur over de verschillende blaas- en slaginstrumenten dat een harmonie-orkest rijk is. Tussendoor lieten (leerling)muzikanten horen hoe hun instrument klonk en trad het instaporkest onder leiding van Renate in ’t Zandt op. Bij het laatste stuk, de totemdans, werden zij enthousiast begeleid door kinderen uit de zaal op slagwerk. Na de workshop maakte men veelvuldig gebruik van de gelegenheid om alle instrumenten, van fluit tot grote bas, zelf uit te proberen.
Iedereen die het snuffelconcert gemist heeft en toch meer wil weten over het spelen van een instrument in een orkest, is van harte uitgenodigd om op dinsdagavond vanaf 18.15 u een repetitie te komen bezoeken in ’t Hazzo. Men kan tevens contact opnemen met secretaris Cecile Habraken (zie hiernaast).

Welkom William Linssen !

[25-01-2007] Na 3 bijzonder enerverende repetities onder leiding van kandidaat dirigenten is William Linssen uit Boxtel gekozen als nieuwe dirigent voor ons leerlingen- en harmonieorkest.
Met William hebben we een prima dirigent gevonden om de muzikaliteit en de vereniging verder uit te bouwen. En daar gaan we met zijn allen vol tegenaan. William: succes !! En natuurlijk ook veel plezier toegewenst.
Meer achtergrond informatie over William volgt spoedig.

In de prijzen...

[25-01-2007] Op het 40ste solistenconcours afgelopen weekend (20/21 januari 2007) in Bladel hebben 5 jeugdige leden van de Volharding een prachtige eerste prijs behaald.
Op zaterdag, de dag van de blaasinstrumenten, behaalden Manouk Nijhof 83 punten op saxofoon, Pauline ten Brinke 80 punten op dwarsfluit, Sven Nijhof 83 punten op trompet en Pieter Croll 81 punten eveneens op trompet.
Bij de slagwerkers op zondag zette Sebastiaan ten Kate een heel bijzondere prestatie neer. Hij behaalde met 91 punten een eerste prijs met onderscheiding en was hiermee de winnaar in de 2de divisie.
Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie geweldige prestaties. De Volharding is ontzettend trots op jullie!
Dit jaarlijks door Koninklijke Harmonie L'Union uit Bladel georganiseerde evenement blijkt een enorme stimulans voor de deelnemers en zeker de moeite waard om aan deel te nemen.

Afscheid Frank de Jong

[26-12-2006] In een bomvolle in kerstsfeer omgetoverde theaterzaal van 't Hazzo hebben we tijdens de Kerst-Inn 2006 afscheid genomen van Frank de Jong. Na ruim 8 jaar heeft Frank vanwege te drukke werkzaamheden besloten te stoppen als dirigent van ons leerlingen- en harmonie-orkest. In deze periode zijn we meer de nadruk gaan leggen op podium optredens en is ons muzikale niveau enorm gegroeid. We zijn Frank dan ook veel dank verschuldigd voor al het goede dat hij ons heeft gebracht.

Momenteel zijn we druk bezig met het zoeken van een waardige opvolger voor Frank die de successen en de vereniging verder kan uitbouwen. Op het eerst volgende concert einde maart hopen we die te kunnen presenteren. Natuurlijk zullen we zodra er meer bekend is dat hier vermelden.

Kerstmis 2006

[26-12-2006] We hebben 2006 muzikaal afgesloten rondom de Kerst met 2 activiteiten:
Zaterdag 23 december de traditionele Kerst-Inn met medewerking van al onze orkesten. Ons instap-orkest ontving de bezoekers in de foyer met kerst muziek, waarna het leerlingen- en harmonie-orkest gezamenlijk in de theaterzaal een kerstprogramma ten gehore brachten. Bij enkele traditionele kerstliederen werd door het publiek luid meegezongen.
Zondag 24 december heeft ons instap-orkest de jeugdmis in de Christoffelkerk muzikaal opgeluisterd.

Voor diegenen die beide succesvolle activiteiten gemist hebben: laat dit U volgend jaar niet weer gebeuren.